Toegankelijkheid

Voor iedereen

De informatie op de ERGO-website moet voor alle mensen toegankelijk zijn, ook voor bezoekers met een beperking. Daarom besteden we veel aandacht aan digitale toegankelijkheid om de website zo gebruiksvriendelijk en prettig mogelijk te maken voor iedereen.

 

Onze aanpak

Bij de ontwikkeling van deze website hebben wij ons laten informeren en adviseren door deskundigen en ontwerpers. Hieruit zijn de volgende elementen onderzocht en geïmplementeerd:

  • Contentmanagementsysteem (CMS). Het CMS maakt de productie van toegankelijke content mogelijk en ondersteunt de auteur in het produceren en beheren van actuele content. 
  • Taalniveau. Ondanks het academische karakter van ERGO is deze website gericht op de deelnemer en is het taalniveau hier op aangepast. Helaas is de website nog niet beschikbaar in meerdere talen. 
  • Voorleeshulp. Om de inhoud van de website toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek hebben wij een voorleesfunctie geïntegreerd Deze functie vertaalt tekst naar spraak door middel van een eenvoudige druk op de knop. Hierdoor wordt de website toegankelijker voor bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een leer- of spraakproleet en mensen met een verminderd gezichtsvermogen. 
  • Structuur. De website heeft een duidelijke en visuele pagina opmaak, met duidelijke titels en een scanbare structuur. Elke pagina is op een consequente manier opgebouwd door middel van herhaalde blokken. 
  • Afbeeldingen. Wij hebben afbeeldingen gebruikt om aandacht te trekken en tekst te illustreren. Ook dit onderdeel hebben wij zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt door middel van alternatieve teksten die de afbeelding zo accuraat mogelijk beschrijft. De voorleeshulp kan deze beschrijving omzetten in gesproken tekst.
  • Video's. Alle video's zijn voorzien van een ondertiteling van de gesproken tekst. Ook is het mogelijk om alle bewegende beelden handmatig te starten, pauzeren of stop te zetten. 
  • Formulieren. De formulieren op onze website zijn eenvoudig opgesteld met een duidelijke structuur en te beluisteren via de voorleeshulp. Invoervelden bevatten duidelijke labels en zijn te navigeren via het toetsenbord. Foutmeldingen worden duidelijk aangegeven door middel van kleur en tekst. 
  • Documenten. Onze website bevat enkele documenten die door middel van een link als nieuw tab openen in pdf vorm. Dit betreft een extra service, aangezien de meerderheid van deze documenten ook in fysieke vorm te verkrijgen is op het ERGO-centrum.

 

Garantie

Ondanks ons streven en toewijding kunnen wij geen volledig toegankelijke website garanderen. Wilt u een webpagina gebruiken die niet volledig toegankelijk is, bemerkt u problemen of fouten, of heeft u suggesties? Laat het ons weten via ons contactformulier.