Voorlichtingsfilm

Promotiefilmpje
Inaugurele rede Prof.dr. Arfan Ikram
Klik hier
Verhuisd ?
Geef het ons door!

Het is voor ERGO erg belangrijk dat we het juiste adres en telefoonnummer hebben. Wilt u ons informeren als u verhuist of van telefoonnummer verandert? U kunt dit doen op nummer 010 7038900 of via deze website.
ERGO
Briandplaats 15
3068 JJ Rotterdam
010-7038900
ERGO MRI
Voor afmelden en/of vragen over de MRI
010-7042176

Onderzoeksmomenten

Het vraaggesprek bij u thuis
Een medewerker van ERGO neemt telefonisch contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Tijdens het interview stelt zij vragen over uw leefgewoonten en gezondheid. Het gesprek duurt ongeveer een uur en een kwartier. Daarna maakt zij met u een afspraak voor een bezoek aan het ERGO-centrum.

Het medisch onderzoek, eerste fase
Op het onderzoekscentrum aan de Briandplaats in Ommoord doen we een zeer uitgebreid medisch onderzoek. Allereerst wordt u bij binnenkomst gemeten en gewogen. Daarna maken we een echo en een filmpje (ECG) van uw hart. Vervolgens wordt u een geheugenonderzoek afgenomen, krijgt u een oogonderzoek (fase 1) en krijgt u het centrumgesprek. Als u het goed vindt nemen we ook wat bloed en speeksel af voor onderzoek.

Het medisch onderzoek, tweede fase
Ongeveer twee weken later vindt de tweede fase van het medisch onderzoek plaats op de tweede etage van het ERGO-onderzoekscentrum. Dit onderdeel bestaat achtereenvolgens uit longfunctieonderzoek, leveronderzoek, botonderzoeken (Röntgen en Dexa) en oogonderzoek (fase 2). Aan het eind van de onderzoeken vindt een gesprek plaats met een ERGO-arts over de bevindingen.

MRI-onderzoek
Tot slot vindt het MRI-onderzoek van de hersenen plaats. Dit onderzoek duurt ongeveer een half uur en vindt plaats op de begane grond van het onderzoekscentrum aan de Briandplaats. We sluiten dit bezoek af met een bewegingsonderzoek.

Huisarts
Bij uw huisarts wordt tussentijds ook nagevraagd hoe het verder met uw gezondheid is en of zich wellicht nieuwe ziekten of problemen hebben voorgedaan.

Herhaling
Na vier jaar worden deze onderzoeken herhaald om eventuele veranderingen in uw gezondheid te kunnen vaststellen.